Maia Sandu s-ar fi văzut cu Pavel Filip de mai multe ori în vederea colaborării și în contextul prezidențialelor. Cel mult de 3 sau 4 ori. Declarațiile au fost făcute de președintele de onoare a PDM Dumitru Diacov. Acesta susține că Sandu ar trebui să discute și cu ceilalți reprezentanți ai partidelor dacă vrea susținere la prezidențiale, nu doar cu Filip.

„Este ceva normal ca oamenii să vorbească între ei. Daca Maia Sandu are nevoie de susținerea în turul 2, poate chiar și în turul 1, ea trebuie să vorbească și cu reprezentanții altor partide, nu doar cu Filip. Trebuie să se întâlnească și să vorbească cu alți membri de partide. Trebuie să se gândească nu doar la alegerile prezidențiale dar și dacă vor fi în stare să vorbească mai departe, să rezolve întrebări comune sau nu”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Parlamentarul a mai dezvăluit că PD ar putea să semneze un acord după primul tur al alegerilor prezidențiale, în vederea susținerii unui candidat.

Acesta spune că trebuie mai întâi să fie discuții cu membrii PDM despre acest lucru pentru avedea spre ce se înclină mai mult susținerea acestora.

Totodată, Diacov a dezvăluit că „nu este un secret că în PDM există oameni care îl simpatizează pe Dodon și oameni care o simpatizează pe Maia Sandu”.