Premierul Ion Chicu susține că actualul Parlament trebuie dizolvat fără întârziere. „Oamenii responsabili din Legislativ au rămas în minoritate”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

„Am avut prima ședință a Parlamentului. Populismul e mai grav ca virusul și seceta. Oamenii responsabili din legislativul actual au rămas în minoritate. Acest Parlament trebuie dizolvat fără întârziere”, notează Chicu. 

La primele două ședințe ale Parlamentului, care au avut loc joi și vineri, deputații au votat mai multe proiecte de legi, inclusiv rectificări la bugetul de stat, examinarea căror a stârnit discuții aprinse în sala plenului. După ce au fost înaintate în jur de 40 de amendamente, deputații de la guvernare au acuzat opoziția că face populism. La rândul său, deputații din opoziție au acuzat guvernarea că a venit cu rectificări strict electorale.

Amintim că, principalii favoriți ai alegerilor prezidențiale Igor Dodon și Maia Sandu susțin că actualul Legislativ trebuie dizolvat cât mai repede, deoarece nu corespunde cu votul acordat de cetățeni. Aceștia mai afirmă că după alegerile prezidențiale trebuie să urmeze imediat alegeri parlamentare.