Liderul PLDM, Viorel Cibotaru, susține că, prin declarațiile sale făcute la Bruxelles, Igor Dodon „a șters cu buretele eforturile, succesele și progresele noastre de ani de zile de a scoate țara aceasta din trecutul totalitar”. Într-o postare pe Facebook, liberal-democratul scrie că „inepțiile” lui Dodon de la întrevederea cu adjunctul secretarului general NATO, Rose Gottemoeller, vor avea „consecințe nefaste pe ani de zile înainte”.

Igor Dodon, educat, crescut, promovat și susținut de către actualul conducător al PD, Vlad Plahotniuc, de la început în pepiniera PCRM, iar apoi în serele PSRM, a dat, ieri, o „lovitură de grație” la Bruxelles, în vizuina imperialismului mondial, în sediul central al NATO. Știu cu exactitate că mai toți interlocutorii lui Dodon din capitala Europei știu subtilitățile acestui joc DODON vs PD și guvernare „europeană”, dar cu aceeași certitudine știu că mii de deputați, guvernanți, dar și cetățeni de rând din statele membre ale UE și NATO habar n-au de acești doi protagoniști ai politicii moldovenești și vor înghiți inepțiile președintelui socialist ca o poziție a RM, cu toate consecințele nefaste pe ani de zile înainte”, menționează Cibotaru.

Liderul PLDM a venit cu mai multe lecții la adresa șefului statului.

Doar câteva lecții, însușite de Vladimir Voronin și ignorate de Igor Dodon:
1. Nu există vreun document oficial al NATO sau documente semnate de RM-NATO în care NATO să nu fi recunoscut neutralitatea RM. Nici NATO, nici UE, nu vor semna niciun fel de garanții cu Rusia vis-avis de neutralitatea RM.
2. Nu NATO, nu UE este cointeresată în asigurarea securității și apărării RM, ci noi, dar altfel decât printr-un efort de apărare colectivă nu le vom putea asigura. 
3. Timp de 25 de ani, ilegal, pe teritoriul RM nu s-a aflat niciun militar străin, cu excepția militarilor ocupanți din Federația Rusă și creatura lor separatistă.
4. Amenințarea cu expulzarea misiunii diplomatice a NATO este un act de AGRESIUNE și așa și este tratat în țările membre ale NATO. Dle Plahotniuc, dle Candu, dle Filip, dvs. vreți să înghețați, realmente, relațiile noastre cu Occidentul în domeniul securității și apărării. Vă asumați tot ce va urma în condițiile unui război global în plină desfășurare???
5. Dodon declara în campanie că știe ce înseamnă împuternicirile unui Comandant Suprem al Forțelor Armate. Dar nu știa, probabil, că un comandant suprem nu are dreptul să fie nici clown, nici „idiot”(„util”)”, a scris Cibotaru.

Potrivit lui, prin comportamentul și declarațiile sale de ieri, „Dodon a șters cu buretele eforturile, succesele și progresele noastre de ani de zile de a scoate țara aceasta din trecutul totalitar, a jucat rolul unui provocator conștient a unor procese distrugătoare nu doar pentru imagine țării, dar și pentru capacitatea noastră reală de a ne apăra și de a ne simți în siguranță”.