Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a reafirmat poziția anunțată anterior de PG în privința imaginilor video în care Igor Dodon primește o pungă de la Vladimir Plahotiuc. Acesta a subliniat că acest caz nu va fi investigat, iar cine este nemulțumit de decizie să dea Procuratura în judecată. Totodată, procurorul general a comentat și dosarul finanțării ilegale a PSRM (Bahamas). Potrivit lui, nu este vorba de finanțarea ilegală a PSRM, ci de „spălare de bani”. Declarațiile au fost făcute de Stoianoglo ieri seara în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Este o tentativa de a băga Procuratura în politica și de ce au apărut imaginile nu când au fost filmate, dar inainte de alegeri? Totul este o înscenare clară, filmarea nu a fost autorizată, nu poate fi dovadă, iar acele persoane care dădeau (punga - n.red) știau că se filmează, iar procuratura nu va accepta să fie implicată în așa ceva. Totul s-a făcut pentru că cineva vrea să fie președinte și că anumiți candidati să fie scoși din cursă în baza unor dosare penale”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

În privința dosarului finanțării ilegale a PSRM, pe care Stoianoglo îl cataloghează drept „de spălare de bani” au fost audiate 29 de persoane, inclusiv deputați PSRM.

„Am audiat 29 de persoane, e un dosar de spălare de bani, nu despre finanțare ilegală. Sunt sute de astfel de dosare pe bani veniți din offshore și aceste dosare stau în aer. Am audiat 29 de oameni, am cerut informații de la fisc, ANI. Verificăm dacă înseamnă asta declarare incompletă, este încălcare a legii? Avem suficientă informație, iar acum avem nevoie de un raspuns din Elveția și cum vine, vom lua o decizie pe caz. Asta poate dura și o lunp, dar poate dura și un an. Au fost audiați și 3 deputati din parlament: Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea”, a mai declarat Stoianoglo. 

Șeful PG a făcut apel către toți politicienii pentru a nu se implica în treburile Procuraturii Generale, deoarece toți văd această instituție ca pe „o bâtă politică”. 

În cadul aceleeași emisiuni Stoianoglo a anunțat că fostul șef SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat cu suspendare în dosarul expulzării profesorilor turci.