Un grup de militari din cadrul Armatei Naționale trebuia să participe zilele acestea la exercițiile militare din România, însă Igor Dodon a refuzat să semneze decretul privind detașarea contingentului militar. Informația a fost confirmată azi de către șeful statului în cadrul conferinței de presă la Bruxelles, după întrevederea cu adjunctul secretarului general NATO, Rose Gottemoeller.

Trebuie să ne clarificăm, să numim un ministru profesionist și apoi să vedem cum procedăm. Astfel de solicitare (privind detașarea contingentului militar - n.r.) este pe masa președintelui. Am cerut argumente suplimentare. La întoarcere, mâine dimineața, vedem care sunt argumentele de participare la o misiune în România. Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnăm sau nu. Să vedem pentru ce să meargă acolo”, a declarat Dodon.

Precizăm că militarii ai Armatei Naționale participă activ la exercițiile militare din statele vecine - România și Ucraina.

Amintim că Ministerul Apărării nu are ministru după ce Igor Dodon l-a demis pe 27 decembrie pe Anatol Șalaru, la inițiativa președintelui PL, Mihai Ghimpu. Liberalii au solicitat ca funcția vacantă la șefia instituției să-i revină ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, însă șeful statului crede că la conducerea ministerului trebuie să vină un „profesionist și patriot”.