Președintele Igor Dodon a avut azi la sediul General NATO un comportament obraznic în raport cu presa, făcându-i reproşuri şi aducându-i acuzaţii.

După ce reporterul Alina Radu de la Ziarul de Gardă i-a adresat șefului statului câteva întrebări, în sală au răsunat aplauze, iar Dodon a reproșat: "Puteți să mai bateți din palme, eu mai aștept".

Apoi i-a învinuit pe ziarişti că anume ei sunt cei care i-au adus la conducere pe politicieni corupți:

„Anume  așa-numita mass-media independentă, pe care o reprezentați, ați adus la guvernare politicieni corupți, care sunt acum la pușcărie. Ați adus la guvernare guverne pro-europene, care au furat miliarde în Republica Moldova”

Răspunzând la o altă întrebare cu privire la difuzarea posturilor rusești pe teritoriul Republicii Moldova, șeful statului s-a referit din nou la presă:

„Eu nu știu unde v-ați cazat dumneavoastră, dar eu, în hotelul în care m-am cazat, am văzut și Rossia24 și RTR, care aici, în centrul Europei, în capitala UE, se translează liber. Noi nu trebuie să impunem cetățenilor ce să privească. Și nu este problema în așa-numita propagandă, cum o numiți. Problema este în interiorul țării, în politicienii corupți. Nu trebuie să ne ascundem după anumite frustrări pe care le au unele persoane. De aceea fiți pe pace, se vor rezolva toate problemele și noi vom lupta pentru aceasta”, a adăugat președintele.  

Amintim că Igor Dodon se află la Bruxelles într-o vizită oficială de 3 zile. Agenda include mai multe întrevederi cu înalți oficiali europeni, precum Donald Tusk, Federica Mogherini, Antonio Tajani, Jean-Claude Junker, dar și conducerea NATO.

Aceasta este a doua vizită oficială a președintelui Igor Dodon; prima a avut loc la Moscova. La întrevederea sa cu președintele rus, Vladimir Putin, șeful statului moldovean a declarat, nu fără emfază, că PSRM va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și că intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE, semnat de Republica Moldova în anul 2014.