Igor Dodon anunță că va propune soluții pentru declanșarea procesului de dizolvare a actualului Parlament. Acesta afirmă că procedura trebuie desfășurată în așa fel, încât următorul președinte să fie obligat să semneze decretul de dizolvare a Legislativului. Declarația a fost făcută astăzi dimineață după ședința conducerii de vârf a R. Moldova.

„Vom discuta astăzi cu partidele care au format coaliția de guvernare. Cunoașteți că este practic o majoritate parlamentară la limită. Eu în calitate de președinte rămân ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat și trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cum să declanșăm acest proces, pentru ca următorul președinte după inaugurare să nu aibă altă soluție decât semnarea decretului de dizolvare a Parlamentului? Vom propune măsuri legale pentru a fi declanșat acest proces. Mulți deputați și-au părăsit fracțiunile, de aceea acest Parlament trebuie dizolvat”, a declarat Dodon.

Amintim că, Maia Sandu, considerat principalul contracandidat al lui Dodon la alegerile prezidențiale, la fel este de părere că imediat după alegerile prezidențiale trebuie de organizat alegeri parlamentare anticipate.