Cooperarea cu UE este în interesul Republicii Moldova privind reformele şi viitorul, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după întrevederea cu preşedintele Igor Dodon.

„Rămân convins că cooperarea UE-RM, ce include AA/DCFTA [Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător - n.r.] este în interesul Republicii Moldova pentru reforme și viitor”, a declarat Donald Tusk pe pagina sa de Twitter.

Președintele Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că „deși prognozele cu privire la dezvoltarea Republicii Moldova după semnarea Acordului de Asociere cu UE erau foarte optimiste, în realitate, după doi ani de implementare, situația în țară s-a înrăutățit”.

„Aici mă refer atât la indicatorii macroeconomici, calitatea vieții cetățenilor, indicii de percepție a corupției, dar și la independența instituțiilor și libertatea mass-media", a specificat Dodon. 

Amintim că aceasta este a doua vizită oficială a președintelui Igor Dodon, prima fiind la Moscova. La întrevederea sa cu președintele rus, Vladimir Putin, șeful statului a declarat că PSRM va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE, semnat de Republica Moldova în anul 2014.