Președintele PDM, Pavel Filip, anunță că în spatele plecărilor din ultima perioadă din partid ar sta deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, excluși recent din formațiune. Potrivit politicianului, cei doi sunt nemulțumiți de faptul că nu le-a reușit să implementeze anumite scheme ce ar duce la prejudicierea statului cu 160 de milioane de lei. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Filip, Andronachi și Nichiforciuc de mult timp nu mai reprezentau PDM, ci se aflau în tabăra Partidului Socialiștilor.

Domnii Andronachi și Nichiforciuc au fost excluși din Partidul Democrat pentru că ei de mult nu mai erau a Partidului Democrat. Ei de mult comunică direct cu Partidul Socialiștilor și, de fapt, ei mereu au fost în acea tabără, doar că formal se regăseau în fracțiunea PDM. Ei au fost cei care în episodul I «Frigărui de la Florești» au încercat să ofere 17 deputați de la Partidul Democrat celor pentru PSRM. Atunci nu le-a reușit”, a spus el.

Potrivit lui Filip, faptul că cei doi deputați sunt apropiați de PSRM se explică și prin declarația acestora precum că ei părăsesc PDM, dar vor continua să sprijine Guvernul condus de Ion Chicu.

La ultima ședință a Parlamentului înainte de vacanță, a fost un amendament a lui Nichiforciuc, foarte mult discutat la rectificările la Legea Bugetului, care prevedea scheme cu țigări care ar fi prejudiciat statul cu 160 milioane de lei. Noi am refuzat să votăm acest amendament. Aceasta a fost supărarea care ulterior a fost comunicată celor din PSRM și iată că ei acum au părăsit PDM, dar acordă în continuare susținerea actualului Guvern. Este foarte clar care sunt interesele acestor oameni”, a precizat liderul PDM.

Amintim că în ultimele zile PDM a fost părăsit de membrii organizațiilor teritoriale din Orhei, Briceni, Nisporeni și Șoldănești. Anterior, formațiunea a fost părăsite și de democrații din Cahul și Florești.