Membrii organizației teritoriale a PDM din Orhei au anunțat că părăsesc formațiunea și rămân neafiliați în toate organele elective locale. Decizia vine ca urmare a excluderii deputaților Eugen Nichiforciuc și Vladimir Andronachi din formațiune.

Regretabil ne exprimăm dezamăgirea față de modul în care Pavel Filip și apropiații săi din conducerea PDM și-au ales calea să acționeze și să facă declarativ altfel de politică, după cum se anunță de la «marele tribuni» și «mese rotunde»”, se menționează într-o scrisoare adresată conducerii PDM.

Potrivit democraților din Orhei, membrii formațiunii au ajuns să lupte în interiorul partidului, în loc să muncească pentru binele cetățenilor.

Regretăm profund că s-a ajuns la o astfel de situație, dar în condițiile în care, munca noastră, opiniile și poziția noastră nu mai contează, declarăm că ne retragem calitatea de membru al Partidului Democrat din Moldova și rămânem neafiliați în toate organele elective locale din raionul Orhei. La fel, ne rezervăm dreptul de a reveni în Partidul Democrat odată cu schimbarea președintelui și a conducerii PDM”, se menționează în scrisoare.

De precizat că anterior, formațiunea a fost părăsită de organizațiile teritoriale din Cahul și Florești.

Detalii: Democrații din Cahul, în apărarea lui Andronachi. Părăsesc, in corpore, Partidul Democrat

Detalii: DOC // Încă o Organizație Teritorială a PDM anunță că părăsește partidul