Deputatul socialist Adrian Lebedinschi a înregistrat o inițiativă legislativă care prevede arborarea drapelului Comunității Statelor Independente alături de cel al Republicii Moldova și al Uniunii Europene pe instituțiile de stat.

Deputatul socialist crede că drapelul CSI este discriminat la momentul actual, deoarece nu are aceleași drepturi ca tricolorul și cel al UE. Mai mult, deputatul consideră că din moment ce Republica Moldova nu este candidat oficial al UE, arborarea drapelului UE este nejustificată și chiar artificială.

----------------„Totodată, Republica Moldova este nu doar membru al CSI care profită de toate beneficiile aferente statutului dat, ci este chiar un membru fondator”, se spune în inițiativa înregistrată în Parlament.

Mai mult, deputatul insinuează că drapelul UE este unul rusofob.

„Faptul că în ziua alegerilor prezidențiale unele instituții care au servit drept secții de votare au arborat, pe lângă steagul Moldovei și pe cel al UE, îl consider drept favorizarea candidatului care a folosit o retorică pro-europeană și rusofobă pe parcursul întregii sale campanii, în detrimentul celuilalt candidat, care a avut un discurs mai moderat și cu inclinații spre partenerii noștri estici, care sunt membri ai CSI”, spune Adrian Lebedinschi.