Mai mulți români basarabeni stabiliți la Iași s-au întâlnit cu Andrei Năstase, candidatul PPDA la funcția de președinte al Republicii Moldova. În cadrul evenimentului, Oleg Spânu, președintele Asociației Dreptul Basarabiei, a menționat că deși îl va susține pe Andrei Năstase la prezidențialele din toamnă, dorința sa era să voteze un președinte care să înfăptuiască Unirea.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a organizat astăzi, o dezbatere dedicată discuțiilor despre problemele și soluțiile comunității de români din Republica Moldova. La eveniment au fost invitați Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Andrei Năstase, liderul PPDA, dar și mai mulți români basarabeni care s-au stabilit de ani buni la Iași.

În cadrul dezbaterilor, edilul de Iași a îndemnat toți basarabenii de pe teritoriul României împreună cu familiile lor din R. Moldova să-l susțină pe Andrei Năstase, scrie InfoPrut.

Totuși, Oleg Spânu, președintele Asociației Dreptul Basarabiei, care este stabilit la Iași de aproape două decenii, a atras atenția asupra profilului candidatului pe care, probabil, toți basarabenii din România l-ar fi susținut fără ezitare.

„Sunt de acord cu domnul primar, îl cunosc și pe domnul Năstase, dar ideologia mea era să votăm un președinte care a doua zi, să vina și să zică : Să facem Unirea! Probabil că e prea devreme de spus, dar asta ar fi dorința mea. Indiferent de răspuns, este o întrebare retorică. Însă cu siguranță, vom implica toate persoanele pe care le cunoaștem și vă vom susține cu mare drag”, a mai precizat președintele Asociației Dreptul Basarabiei.