În cadrul vizitei sale la Bruxelles, în perioada 6-8 februarie, Igor Dodon va avea întrevederi cu înalții oficiali europeni precum Donald Tusk, Federica Mogherini, Antonio Tajani, Jean-Claude Junker, dar și Jens Stoltenberg.

Agenda este foarte încărcată, iar tot programul de lucru este planificat pentru ziua de 7 februarie 2017. Președintele va avea întrevederi cu:

dl Donald TUSK, Președintele Consiliului European;

dna Federica MOGHERINI, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vice-Președinte al Comisiei Europene;

dl Antonio TAJANI, Președintele Parlamentului European;

dl Jean-Claude JUNKER, Președintele Comisiei Europene;

dl Jens STOLTENBERG, Secretar General NATO.

Sunt planificate și alte întrevederi. Vom reveni cu detalii pe parcurs”, a scris pe Facebook persoana de încredere a șefului statului, Ion Ceban.

Amintim că Igor Dodon va fi însoțit la Bruxelles de 10 persoane, printre care consilieri, ambasadori, un viceministru de Externe, ofițeri de pază, un fotograf și un cameraman.

Aceasta este a doua vizită oficială a președintelui Igor Dodon, prima fiind la Moscova. La întrevederea sa cu președintele rus, Vladimir Putin, șeful statului a declarat că PSRM va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE, semnat de Republica Moldova în anul 2014.

Igor Dodon a mai declarat că intenționează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică, care nu va fi în contradicție cu alte acorduri semnate de Republica Moldova. Președintele moldovean l-a rugat pe Putin să primească Republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.