Organizația teritorială Cahul a Partidului Democrat părăsește, in corpore, formațiunea și se declară neafiliați în toate organele elective din raionul Cahul. Decizia vine ca urmare a excluderii lui Vladimir Andronachi din partid.

Astfel, democrații din Cahul și-au exprimat „profunda dezamăgire și dezacordul” față de decizia conducerii PDM „care au dus la plecarea din partid și fracțiunea PDM a deputatului Vladimir Andronachi”. La fel, aceștia și-au exprimat susținerea și încrederea pentru Andronachi în calitatea sa de parlamentar.

Constatăm cu profundă dezamăgire că gestul colegului nostru a fost distorsat fără cea mai mică dorință de a înțelege motivele. Ba mai mult, în locul chemării la un dialog, așa cum prevede de fapt Statutul PDM, a fost inopinat trasă sentința: «Nu poți pleca de acolo de unde nu ești». Și asta au spus-o acei membri, care se simt foarte aproape de partid de la distanța și înălțimea fotoliilor sale”, se menționează în comunicat.

Amintim că vineri, 14 august, deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Acesta spunea că rămâne în Partidul Democrat, iar în Parlament rămâne în calitate de deputat neafiliat. Totodată, Andronachi a reiterat că va susține în continuare Guvernul Chicu și actuala majoritate parlamentară.

Detalii: Deputatul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea PDM: Voi reveni când va pleca Filip

La scurt timp, PDM a anunțat că Biroul Executiv al formațiunii şi Fracţiunea parlamentară s-au întrunit într-o şedinţă comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc și au decis excluderea celor doi din partid și din fracțiune.

Detalii: NEWS ALERT // PDM anunță exluderea lui Andronachi şi Nichiforciuc din partid

Astfel, fracțiunea Partidului Democrat din Parlament a rămas cu 11 deputați.