Cazuri noi de COVID la Parlament. Cel puțin 16 angajați din cadrul Secretariatului instituţiei au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Informația a fost confirmată pentru PublikaTV de vicepreședintele legislativului Mihai Popșoi. Potrivit lui, în perioada următoare angajaţii Secretariatul Parlamentului vor lucra de la distanță.

"Conducerea Secretariatului a informat Biroul Permanent că sunt cel puțin 16 cazuri de infectări și sunt încă câteva cazuri suspecte. Au fost întreprinse măsuri de restricționarea accesului în Parlament. Nu prea este clar care este statutul acestor decizii și care este baza legală, pentru că parcă nu spun că e carantină, deci Parlamentul nu este închis", a spus vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

De precizat că în ultima perioadă mai mulți angajați ai Parlamentului, inclusiv cinci deputați, au fost diagnosticați pozitiv cu COVID-19. Parlamentarii care au fost confirmați cu noul coronavirus sunt: Igor Himici, Vladimir Vitiuc, Arina Spătaru, Eugeniu Nichiforciuc şi Vladimir Mizdrenco.