Vicepreședintele Parlamentului și deputatul PDM, Monica Babuc, vine cu un comentariu în legătura cu decizia conducerii Partidului Democrat de a-i exclude pe Eugen Nichiforciuc și Vladimir Andronachi din formațiune. Potrivit politicianului, decizia a fost una inevitabilă. Mai exact, scrie Babuc, „tertipurile și loviturile sub centură la adresa echipei nu mai puteau fi tolerate”.

Un sfârșit de săptămână deloc ușor... Deloc ușor dar inevitabil, așa cum au menționat deja unii colegi!

Să fie clar: nu cei care au rămas în PDM au declanșat acest război, care a început cu bătălia șașlâkului (frigărui) la Florești și care a continuat apoi cu multe alte bătălii fără de reguli. Nu noi am mers în organizațiile teritoriale să facem tot ce e posibil ca să semănăm incertitudine, să răspândim minciuni și să denigrăm actuala conducere a partidului și nu noi ne-am opus vehement (oare de ce?!) organizării Congresului PDM cerut insistent de organizațiile teritoriale, care l-a ales unanim pe dl Filip Președinte de partid! Deloc întâmplător: Pavel Filip a fost preț de mai mulți ani politicianul cu cel mai înalt rating național din cadrul PDM.

Nu noi am inventat tot felul de motive de supărare , de “lipsă de comunicare”, de “dictatură” în PDM și am încălcat nu numai normele statutare dar și bunul simț tăbărînd în capul unui om care și-a asumat răspunderea pentru partid și marea majoritate a membrilor săi, oameni onești , atunci când PDM a fost învinuit de uzurparea puterii în stat și a fost la un pas de scoaterea în afara legii!

Dacă actuala conducere a PDM este dictatura atunci cum am putea califica ceea ce era în partid până la 14 iunie 2019? Să fim serioși!

Tertipurile și loviturile sub centura la adresa echipei nu mai puteau fi tolerate. Iată de ce decizia de azi de excludere a dlor Nichiforciuc și Andronache este una dificilă dar corectă!

Dificilă pentru că nu am avut niciodată intenția să excludem pe cineva din colegi. Și acest lucru nu poate să ne bucure. Și corectă pentru că nu poți face jocuri perfide acoperindu-te cu dragoste de democrație la nesfârșit!

Am rezistat până acum- vom rezista și în continuare!

Eu cred în Dumneavoastră, stimați colegi, în PDM și în Președintele Pavel Filip!”, a scris Monica Babuc.

Amintim că vineri, 14 august, deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Acesta spunea că rămâne în Partidul Democrat, iar în Parlament rămâne în calitate de deputat neafiliat. Totodată, Andronachi a reiterat că va susține în continuare Guvernul Chicu și actuala majoritate parlamentară.

Detalii: Deputatul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea PDM: Voi reveni când va pleca Filip

La scurt timp, PDM a anunțat că Biroul Executiv al formațiunii şi Fracţiunea parlamentară s-au întrunit astăzi într-o şedinţă comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc și au decis excluderea celor doi din partid și din fracțiune.

Detalii: NEWS ALERT // PDM anunță exluderea lui Andronachi şi Nichiforciuc din partid

Astfel, fracțiunea Partidului Democrat din Parlament a rămas cu 11 deputați.