Biroul Executiv al Partidului Democrat şi Fracţiunea PDM s-au întrunit astăzi într-o şedinţă comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc. Participanţii la şedinţă au constat că cei doi demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile Partidului Democrat și au decis excluderea lui Nichiforciuc și Andronachi din partid și din fracțiunea parlamentară. Aşadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM: Nu poţi pleca de acolo de unde nu eşti,se menționează într-un comunicat al PDM.

„Reieşind din situaţia creată, în conformitate cu art. 66, pct. 6, lit. s) a statului formaţiunii politice, Biroul Executiv a decis, cu unanimitate de voturi, excluderea lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Niciforciuc din Partidul Democrat, iar fracţiunea a decis excluderea lui Eugeniu Niciforciuc din fracţiunea PDM”, se arată în comunicat. 

„Membrii Biroului Executiv şi deputaţii democraţi fac apel către Organizaţiile Teritoriale ale PDM să rămână unite şi consolidate şi să acţioneze în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”, se mai spune în comunicat. 

Amintim că astăzi deputatul PDM, Vladimir Andronachi, a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Acesta susține că rămâne în Partidul Democrat, iar în Parlament rămâne în calitate de deputat neafiliat. Totodată, Andronachi a reiterat că va susține în continuare Guvernul Chicu și actuala majoritate parlamentară.

Deputatul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea PDM: Voi reveni când va pleca Filip

Astfel, fracțiunea Partidului Democrat din Parlament a rămas cu 11 deputați.