Organizatorul adevărat al protestelor fermierilor și agricultorilor este actualul Guvern, care prin aroganță și incompetență a mimat rezolvarea problemelor agricultorilor afectați grav de secetă și îngheț. Declarația aparține vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Organizatorul adevărat a protestelor agricultorilor este actualul Guvern. Aroganța și incompetența guvernării a arătat demult că se va ajunge aici”, a declarat Slusari.

UPDATE: (VIDEO) Protestul agricultorilor // Protestatar: Noi nu suntem organizați politic. Vrem să ne obținem drepturile noastre

Acesta a menționat că a observat mai multe „atacuri mârșave” la adresa Platformei DA și a agricultorilor.

„Am văzut mai multe atacuri mârșave din partea unor politicieni, analiști și activiști. Susțin că noi cerem să se ia bani de la profesori și medici, pentru a-i da agricultorilor. Este un false. (...) Vehiculează minciuna că cei mai mulți fermieri sunt din cadrul Platformei DA, eu cunosc coloratura fermierilor și pot să vă spun că cei mai mulți sunt din cadrul Partidului Democrat”, afirmă deputatul.

Platforma DA susține că nu este mulțumită de „viteza de lucru” a grupului de lucru menit să găsească soluții pentru agricultori.

„Dacă nu erau aceste proteste ale fermierilor nici acum nu se discutau problemele lor. Dacă acest grup nu o să înceapă a lucra noi o să anunță public acest lucru și vom părăsi acest format. Nu ne este interesantă mimarea dialogului”, a declarat Slusari.

Amintim că agricultorii care, de câteva zile, protestează în mai multe raioane ale țării au pornit joi, 13 august, cu tehnica din dotare spre capitală. Ei spun că autoritățile fac doar promisiuni, în loc să vină cu soluții pentru a sprijini sectorul agricol, care s-a pomenit într-o situație dezastruoasă din cauza secetei și a grindinei.

Detalii: Agricultorii protestatari au pornit cu tehnica spre Chișinău

Ulterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că Chișinăul nu are capacitate, astăzi, să facă față unui astfel de protest, unde mai multe unități de tehnică agricolă vor intra pe străzile orașului. În acest sens, el a solicitat ministrului de Interne, Pavel Voicu, să intervină pentru a gestiona situația respectivă.

Detalii: Protestul fermierilor // Ceban cere intervenția MAI pentru a nu permite tehnicii agricole să intre în Chișinău

Tot ieri premierul Ion Chicu spunea că în spatele protestului agricultorilor se află Platforma DA și Alexandru Slusari, iar agricultorii ar dori să ia mai mulți bani de la buget.