Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, vine cu o reacție la anunțul deputatului Vladimir Andronachi privind părăsirea fracțiunii PDM din cauza acțiunilor lui Pavel Filip.

De azi avem în Parlament un deputat neafiliat dodonist, Vladimir Andronachi. Anume el a jucat un rol important în 2011 împreună cu Serghei Iaralov și Adrian Candu în negocierea tranzacției ascunse între Plahotniuc și Platon. Atunci, după atacul raider la căteva bănci, s-a pornit procesul devalizării sistemului bancar. Cu 80 mln dolari prin intermediul unor contracte fictive și de tip «carusel», cu încalcarea normelor prudențiale de creditare și cu evaziuni fiscale, Plahotniuc i-a vândut lui Platon acțiunile pachetului de blocaj din BEM și Victoriabank, precum și aproape toate acțiunile de la Asito”, a scris el.

Potrivit lui Slusari, tot Andronachi „a participat activ în negocierea tranzacționării acțiunilor BEM de la Platon către Șor”.

Acum acest deputat a devenit un fan fidel al lui Dodon. Totul e logic. Totul e corect. Culiocul vine la culioc”, a punctat parlamentarul.

Amintim că deputatul PDM, Vladimir Andronachi, anunță într-un comunicat de presă că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Acesta susține că rămâne în Partidul Democrat, iar în Parlament rămâne în calitate de deputat neafiliat. Totodată, Andronachi a reiterat că va susține în continuare Guvernul Chicu și actuala majoritate parlamentară. Potrivit unei declarații remise presei, acesta va reveni în PDM atunci când Filip nu va mai fi la cârma partidului.

Detalii: Deputatul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea PDM: Voi reveni când va pleca Filip