Igor Dodon planifică să meargă, din nou, la Moscova. Declarația a fost făcută în cadrul unui live pe Facebook în această dimineață, în contextul faptului că mulți îl întreabă despre odihnă, dacă va merge undeva sau nu. În schimb, acesta spune că familia sa a plecat deja la odihnă în Turcia, țara cu locul 18 în lume după numărul cazurilor pozitive de COVID-19.

„Nu am fost la odihnă. O să vedem, poate pe câteva zile o să plec în Rusia, la Moscova. Familia a plecat la odihnă, pentru că încă din ianuarie s-a pregătit și a luat foi (n.r. foi de odihnă). Da unde pleacă moldovenii masiv? Se duc în Turcia Trebuia să se ducă în luna iunie dar au fost amânate din cauza Covid-ului. Au plecat pe câteva zile”, spune Dodon în live. 

Și dacă președintele spune că va merge la Moscova, iar familia sa e în Turcia, pe moldoveni șeful statului i-a îndemnat să viziteze locurile frumoase din Moldova. 

Amintim că, ultima vizită a șefului statului la Moscova a fost pe 4 august, acum 10 zile, și deja planifică o nouă deplasare, însă nu a oferit mai multe detalii despre aceasta. 

Este de menționat faptul că, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), anunța acum câteva zile că este în creștere numărul persoanelor din R. Moldova confirmate cu noul coronavirus după ce au revenit de la odihnă din Turcia, dar și Ucraina.