Protestele fermierilor și agricultorilor împiedică activitatea altor activități economice și nu vor duce la găsirea unei soluții mai rapide pentru criza în agricultură. Așa a comentat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” protestele agricultorilor care au ajuns cu tehnica în Chișinău.

„Protestele și blocatul străzilor împiedică alte activități. Trebuie să fim solidari toți împreună. Noi toți ne confruntăm cu seceta. Blocarea străzilor nu va duce mai repede la găsirea unei soluții, iar cei de sus care folosesc aceste proteste este clar de ce o fac”, a declarat Igor Dodon. 

Amintim că agricultorii care, de câteva zile, protestează în mai multe raioane ale țării au pornit joi, 13 august, cu tehnica din dotare spre capitală. Ei spun că autoritățile fac doar promisiuni, în loc să vină cu soluții pentru a sprijini sectorul agricol, care s-a pomenit într-o situație dezastruoasă din cauza secetei și a grindinei. 

Noaptea trecută, agricultorii cu tehnica lor au reușit să intre în Chișinău staționând sub podul de la Telecentru. Aceștia au declarat că nu intenționează să blocheaze străzile sau să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale, scopul lor este să ajungă la Gara de Sud.