Andrei Năstase anunță că Platforma DA cere Guvernului alocarea de urgență a minim 500 mln. de lei drept compensații pentru agricultori pe categoria primei grupe de culturi agricole. Declarația vine după ce premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile vor aloca doar 200 milioane de lei.

De asemenea, politicianul solicită restructurarea pe perioada de cel puțin un an a tuturor datoriilor fermierilor afectați; dispunerea achitării reeșalonate de către agricultorii afectați de calamitate, timp de un an, a impozitelor și contribuțiilor aferente salariilor din contul TVA, acumulată în cont.

În condițiile în care demisia ministrului agriculturii încă nu s-a produs, fiind una absolut necesară și justificată, Platforma DA cere demiterea imediată a acestuia și desemnarea unui profesionist, capabil să livreze rezultatele așteptate de agricultorii din întreaga țară”, susține Năstase.

De precizat că anterior și mai mulți agricultori au cerut demisia lui Perju după ce demnitarul ar fi declarat că la protestele fermierilor participă persoane în stare de ebrietate.

Detalii: (VIDEO) Protestul agricultorilor // Fermierii din Hâncești cer demisia ministrului Perju și îl acuză de minciună