Igor Dodon a anunțat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate că până în prezent, din frauda bancară au fost recuperați 2,5 miliarde de lei, transferați deja în contul statului. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco susține că, de fapt, aceștia sunt bani „virtuali”, niciun leu real nu a ajuns în bugetul statului.

„Pe recuperarea miliardului furat, ni se spune că sunt progrese. Ni se aduc cifre, miliarde. Numai că banii, ca și în cazul perioadei lui Plahotniuc, sunt ”virtuali”. Adică nu sunt bani restituiți de facto. Mai mult decât atât, există riscul ca statul să trebuiască să plătească bani reali, nu virtuali, pornind de la acțiunile procurorilor din ultimul timp”, scrie Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul își pune întrebare care este rostul ședințelor Consiliului Suprem de Securitate „dacă nu rezolvă nimic?”.

„În mod normal, ar fi trebuit să se gândească la plecarea benevolă din funcție de vreme ce nimic ”nu i se primește”. Dar e clar că asta e imposibil, de aceea va trebui să așteptăm ca să-l alungăm cu totul de la putere pe 15 noiembrie 2020”, mai scrie Litvinenco.