Premierul Ion Chicu anunță că agricultorii nu vor primi mai mulți bani din partea statului, decât cele 200 de milioane de lei anunțate anterior. Potrivit șefului Executivului, protestele și blocarea traseelor naționale nu va influența poziția autorităților.

Atest în ultima perioadă unele proteste ale agricultorilor care au avut de suferit în urma secetei, proteste care se materializează prin blocarea drumurilor, traseelor naționale... Guvernul vine cu suport, dar nu va tolera șantaj de genul respectiv. Agricultorii vor primi suport, dar reprezentanții acestei ramuri economice nu pot crea dificultăți altor cetățeni. Blocarea traseelor nu este soluția și cu aceasta nu veți obține nimic mai mult decât a fost deja promis. Este un efort financiar semnificativ din partea societății și vă rog discutăm, nu să blocăm traseele”, a declarat el în cadrul ședinței de azi a Guvernului.

Amintim că autoritățile au declarat anterior că vor aloca 100 de milioane lei din Fondul de subvenționare a agriculturii și 100 milioane de lei din Fondul de Intervenții a Guvernului pentru depășirea crizei și satisfacerea revindecărilor agricultorilor care au avut de suferit în urma secetei din acest an.

Citiți și: (VIDEO) Protestul agricultorilor // Fermierii din Hâncești cer demisia ministrului Perju și îl acuză de minciună

Autoritățile vor crea un cont special pentru susținerea agricultorilor