„Evident că pentru prima rundă de discuții noi nu am ajuns la multe, dar ne-am înțeles că vom avea întâlniri, ne-am înțeles că grupul de lucru va fi în discuție cu Guvernul”. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea, în urma primei runde de discuții pe platforma parlamentară cu reprezentanții PDM, PAS și Platforma DA.

Potrivit lui, „colegii din opoziție” au propus convocarea cât mai urgentă a Parlamentului, însă socialiștii sunt de părerea că ședința ar urma să fie convocată doar atunci când vor fi pregătite proiectele de decizii, elaborate de comun acord: „Atunci când vom ști că toate propunerile cu care venim în Parlament vor avea acoperire financiară și vor fi susținute și realizate de Guvernul Republicii Moldova”.

Este nevoie de dialog larg și politic, dar și de dialog cu Guvernul Republicii Moldova, astfel încât să știm cu toții cum gestionăm situația de criză”, a precizat acesta.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a propus organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS şi Platforma DA, pentru a „pune în discuţie şi a găsi soluţii la cele mai stringente probleme ale oamenilor”. Agenda de discuţii propusă de democraţi include următoarele teme importante care preocupă cetăţenii:

1. Situaţia gravă din agricultură provocată de secetă.
2. Asigurarea desfăşurării alegerilor libere şi corecte.
3. Pandemia COVID-19.

Detalii: PDM invită PSRM, PAS și Platforma DA la discuții. Pe ordinea de zi - situația gravă din R.Moldova

Citiți și: PDM, despre rezultatele consultărilor comune cu PSRM, PAS și Platforma DA: Au fost create două grupuri de lucru

PAS, după prima rundă de consultări cu PDM, PSRM și Platforma DA: Insistăm pe ședința extraordinară a Parlamentului

Slusari, după discuțiile PDM-PAS-PSRM-Platforma DA: Diferență de abordări. Neînțelegerea majoră - stabilirea ședinței extraordinare