Deputații PDM, PSRM, PAS și Platforma DA au convenit asupra creării a două grupuri de lucru privind situația din agricultură și cea legată de pandemia COVID-19. Parlamentarii vor veni cu propuneri pentru soluționarea problemelor respective și vor elabora proiecte de hotărâri pe care îl vor prezenta spre adoptare forului suprem. Anunțul a fost făcut de către președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în urma întrevederii de azi a reprezentanților celor patru fracțiuni.

Astfel, grupul privind soluționarea problemei în domeniul agriculturii va fi condus de democratul Nicolae Ciubuc, iar cel privind pandemia COVID-19 și situația din domeniul educației – de democrata Monica Babuc.

Grupurile respective vor examina problemele date din toate aspectele și vor elabora proiecte de decizie pe care îl vor prezenta Biroului Permanent în vederea convocării sesiunii extraordinare a Legislativului.

A fost un schimb de păreri interesant, fierbinte, de pe diferite poziții, dar am constatat și ne bucurăm de faptul că toate fracțiunile parlamentare au fost active în acest dialog. S-au format două grupuri de lucru cu privire la situația în agricultură și coordonator va fi domnul Ciubuc, dar și situația cu COVID-19 și ceea ce trebuie să facem în învățământ. Doamna Babuc va fi coordonatorul acestui grup. Urmează ca aceste grupuri de lucru să aibă consultări și să vină cu propuneri de a convoca Parlamentul. Aici a fost cea mai fierbinte temă – când convocăm? Colegii din opoziție sunt gata într-un timp record să convocăm Parlamentul, dar noi considerăm că în primul rând aceste grupuri de lucru trebuie să ne pună pe masă un proiect de decizie, un proiect coordonat cu instituțiile specializate”, a declarat Diacov.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a propus organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS şi Platforma DA, pentru a „pune în discuţie şi a găsi soluţii la cele mai stringente probleme ale oamenilor”. Agenda de discuţii propusă de democraţi include următoarele teme importante care preocupă cetăţenii:

1. Situaţia gravă din agricultură provocată de secetă.
2. Asigurarea desfăşurării alegerilor libere şi corecte.
3. Pandemia COVID-19.

Detalii: PDM invită PSRM, PAS și Platforma DA la discuții. Pe ordinea de zi - situația gravă din R.Moldova