Partidul Platforma Demnitate și Adevăr se pregăteşte pentru următoarele alegeri. Astăzi în cadrul celui de-al II-lea congres extraordinar al formaţiunii s-au făcut modificări în organele de conducere şi s-a adoptat o rezoluţie cu obiectivele PPDA pentru anul 2017. Rezoluţia a fost citită de preşedintele formaţiunii Andrei Năstase într-un briefing susținut după congres.

Potrivit lui, rezoluție vine să reconfirme intenția formațiunii de a continua lupta împotriva „guvernării autoritare” din Republica Moldova, consolidarea organizațiilor teritoriale și promovarea partidului, acesta fiind, potrivit lui Andrei Năastase, „principala forță de opoziție din Republica Moldova”.

"Am început să lucrăm pentru a ajunge la alegeri anticipate sau în termen, deoarece această guvernare trebuie dată la gunoi”, a spus președintele Partidului „DA”, Andrei Năstase.

Astfel, sarcinile principale pentru anul 2017 a partidului PPDA sunt: „promovarea mai activă a inițiativelor pentru combaterea schemelor criminale, implementarea reformelor după modelul european, implicarea maximă pentru a nu permite guvernării distragerea atenției cetățenilor de la problemele reale, intensificarea dialogului cu partenerii externi pentru informarea corectă a acestora.

Platforma DA s-a pronunțat împotriva modificării actualului sistem electoral pe liste de partid, și împotriva adoptării proiectului de lege privind amnistia fiscală și liberalizarea capitalului.

Andrei Năstase a mai anunțat că Platforma DA va iniția un referendum pentru anularea legii prin care banii furați din cele trei bănci moldovenești au fost transformați în datorie publică, dacă un asemenea referendum nu va fi inițiat de către președintele Igor Dodon.

Platforma DA a mai anunțat organizarea unor proteste de amploare și faptul că își dorește organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Despre Igor Dodon - actualul preşedinte al Republicii Moldova - Năstase a spus că este mai degrabă un preşedinte de buzunar al lui Plahotniuc. 

„În momentul de faţă cetăţenii nu au un preşedinte, acesta este unul de buzunar al lui Plahotniuc. Domeniul relaţiei Plahotniuc-Dodon a depăşit demult politica mincinoasă, relaţia lor a intrat într-un domeniu financiar de pe urma căreia în mod special câştigă Plahotniuc. Cazul promovării la Moscova a candidaturii lui Plahotniuc pentru manageriatul Moldova-Gaz demonstrează acest fapt”, a declarat Andrei Năstase, după ce acum un an a protestat cot la cot cu Igor Dodon şi Renato Usatîi. 

De asemenea, liderul PPDA a adresat postului public de televiziune rugămintea de a reflecta echidistant activitatea partidului.

Astăzi, membri și simpatizanți ai PPDA vor merge într-un marș de solidaritate cu societatea civilă din România. „La ora 5 ne vom întruni în fața Filarmonicii, de unde vom porni într-un marș către ambasada României, iar apoi vom ajunge la monumentul lui Ștefan cel Mare”, a anunțat Năstase.