Deputații „Pro Moldova” critică intenția Partidului Democrat de a organiza o întâlnire pe platforma parlamentară în formatul PDM-PSRM-PAS-Platforma DA pentru a „pune în discuţie şi a găsi soluţii la cele mai stringente probleme ale oamenilor”. Potrivit reprezentanților grupului parlamentar, prin astfel de propuneri democrații „își declină responsabilitate pentru actul guvernării”.

Partidul Democrat din Moldova este direct responsabil, alături de PSRM și șeful lor Igor Dodon, de dezastrul provocat în Republica Moldova de gestionarea iresponsabilă și ineficientă a crizei pandemice, economică și socială, de către această coaliție, interesată doar de putere și bani. În speranța de a se «spăla» pe mâini de mizeria pe care o fac în țară, liderul democraților, Pavel Filip, încearcă să pună într-o oala clasa politică. Mai mult, acesta nu acceptă să vorbească cu jumatate dintre deputații alături de care a obținut mandat în Parlament, crezând că cineva va risca să lucreze cu el și conjuncturiștii lui, care au închinat PDM socialiștilor, trădând alegătorii democrați. Conjuncturiștii simt furia poporului și mizează pe o nouă «curățare», de data aceasta pe spatele PAS și Platforma DA”, se menționează într-un comunicat de presă al „Pro Moldova”.

Reprezentanții formațiunii susțin că „ieșirea publică a lui Pavel Filip este cinică” și reprezintă o încercare „să se desolidarizeze și să-și decline responsabilitatea pentru actul guvernării”.

Se pare că Filip a uitat că e la guvernare și că PDM deține 5 portofolii în guvernul lui Dodon, dintre care Ministerul Economiei, ce în jumătate de an nu a livrat nici o soluție pentru mediul de afaceri pentru depășirea acestei perioade complicate, amplificată de iresponsabilitate și interesele lor obscure, iar pe domeniul reintegrării, s-au făcut cedări în favoarea separatiștilor, pentru a-i asigura lui Dodon voturi la alegerile prezidențiale. Ieșirea lui Filip arată disperare și neconcordanță în acțiuni. La o oră diferență de anunțul liderului informal al coaliției de guvernare, Igor Dodon, care a zis că va organiza Consiliul de Securitate, Filip cheamă la consultări pe aceleași subiecte pe platforma parlamentară”, precizează „Pro Moldova”.

În acest sens, formațiunea atrage atenția că R.Moldova „este dusă în prag de colaps sanitar și economic de către guvernarea Chicu-Filip-Dodon, pandemia continuă să crească în intensitate din cauza măsurilor incoerente și negândite, iar economia țării este pusă la pământ ca urmare a măsurilor restrictive, condițiilor meteo, precum și a măsurilor de bâtă politică, oferite de curând fisc-ului.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a propus organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS şi Platforma DA, pentru a „pune în discuţie şi a găsi soluţii la cele mai stringente probleme ale oamenilor”. Agenda de discuţii propusă de democraţi include următoarele teme importante care preocupă cetăţenii:

1. Situaţia gravă din agricultură provocată de secetă.
2. Asigurarea desfăşurării alegerilor libere şi corecte.
3. Pandemia COVID-19.

Detalii: PDM invită PSRM, PAS și Platforma DA la discuții. Pe ordinea de zi - situația gravă din R.Moldova