Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, vine cu o reacție la propunerea președintelui PDM, Pavel Filip, de a organiza o întâlnire pe platforma parlamentară dintre reprezentanții coaliției de guvernare și opoziției din cadrul fostului bloc ACUM. Potrivit politicianului, subiectul privind situația din domeniul agrar este una complicată și acest subiect trebuie pus în discuție cât mai urgent.

Noi încă vineri am propus un dialog cu participarea tuturor deputaților privind situația din agricultură. Este un subiect ce nu poate fi amânat. Trebuie să convocăm sesiunea extraordinară a Parlamentului. Eu am trimis propunerea cu privire la o eventuală întrevedere reprezentanților tuturor fracțiunilor, pentru a discuta ordinea de zi a sesiunii extraordinare. Acest subiect este important și noi suntem gata să-l discutăm”, a declarat el reporterilor Deschide.MD.

Citiți și: Platforma DA demarează colectarea semnăturilor pentru a convoca ședința extraordinară a Parlamentului

Alexandru Slusari a menționat că Platforma DA a propus o serie de măsuri concrete, nepopuliste, care pot fi adoptate în timp de o săptămână.

Amintim că Partidul Democrat din Moldova a propus organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS şi Platforma DA, pentru a „pune în discuţie şi a găsi soluţii la cele mai stringente probleme ale oamenilor”. Agenda de discuţii propusă de democraţi include următoarele teme importante care preocupă cetăţenii:

1. Situaţia gravă din agricultură provocată de secetă.
2. Asigurarea desfăşurării alegerilor libere şi corecte.
3. Pandemia COVID-19.

Detalii: PDM invită PSRM, PAS și Platforma DA la discuții. Pe ordinea de zi - situația gravă din R.Moldova