Deputatul PAS Dumitru Alaiba solicită Procuraturii Generale (PG) și Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice respectarea regimului juridic al averii și intereselor personale și al conflictelor de interese ale președintelui R. Moldova Igor Dodon.

„Am rugat autoritățile responsabile să găsească răspunsuri la câteva neclarități din declarațiile pe venit ale lui Dodon din ultimii ani:

- a beneficiat de o reducere la dobândă pentru împrumutul contractat. Asta e corupție.
- a luat o casă valoarea căreia e clar mai mare. Un om care a lucrat toată viața la stat are casă de 422 metri pătrați la Buiucani.
- a călătorit ani la rând nu se știe pe ce bani. A stat la hotele de 20 mii de euro noaptea.
- de-a lungul anilor a avut cheltuieli curente, cum ar fi educația copiilor, haine și ceasuri de mii de euro. Pe ce bani?
- folosește mașini pe care nu le-a declarat”, scrie Alaiba pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul susține că a adresat demersurile la ANI și Procuratura Generală „urmând exemplul minionilor socialiști”, care, anterior, la fel au cerut ANI să verifice mai multor deputați PAS „neconcordanțele și lacunele din declarațiile de avere și interese persoanale”.

Amintim că, în luna februarie, anul curent, Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii și al intereselor personale în privința lui Igor Dodon. Procesul a fost pornit în contextul investigațiilor jurnalistice despre vacanțele de lux a Președintelui și altor subiecte ce țin de averile și cheltuielile lui neproporționale în raport cu veniturile.

Detalii: DOC // ANI a inițiat controlul averii și al intereselor personale lui Dodon