Parlamentul Republicii Moldova va deține președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră în prima jumătate a anului 2021.

Conform principiului rotativ, Republica Moldova va prelua președinția APCEMN de la Grecia, în sesiunea plenară care va avea loc în luna decembrie curent.

Ieri, a avut loc cea de-a 55-a sesiuni plenare a APCEMN, desfășurată în format on-line.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Amintim că, deputatul democrat Nicolae Ciubuc, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, a fost ales în funcția de Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Detalii: Un deputat democrat, ales în funcția de vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră