Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) desfășoară la Președinției un flashmob în susținerea agricultorilor. Partidul susține că seceta le-a compromis semnificativ culturile agricultorilor moldoveni, iar guvernarea nu întreprinde nimic pentru a-i susține. PAS cere să fie convocată o ședință extraordinară a Parlamentului în care să fie decretată stare excepțională în agricultură și să fie dezbătute și soluționate problemele formulate de fermieri.

„Personajul din spatele acestui gard se plimbă cu 8 mașini de lux prin arătura oamenilor în timp ce agricultorii se confruntă cu cea mai cumplită secetă din ultima jumătate de secol”, a declarat Maia Sandu. 

„Ceea ce se întâmplă anul acesta este dramatic. Omanii ne spun că totate investițiile lor au ars împreună cu plantele care au ars din cauza secetei. Oamenii nu vor avea ce să semene la toamnă și la primăvară, dacă statul nu va interveni să-i ajute acum. Acești oameni nu au cu ce să-și întoarcă creditele, fiindcă mulți din ei trăiesc din împrumuturi. Fermierii ne spun că ei nu au cu ce plăti salarii angajaților și ce da oamenilor de la care au arendat pământ”, a mai declarat Maia Sandu.

Amintim că, Biroul Politic al Platformei DA a împuternicit fracțiunea parlamentară să demareze procedura convocării ședinței extraordinare a Parlamentului pentru a salva agricultura autohtonă.