Maia Sandu susține că vizita lui Dodon la Moscova a fost una umilitoare pentru noi ca stat suveran. „O lume întreagă a văzut că președintele R. Moldova nu mai este primit la Kremlin ca un șef de stat, dar cel mult ca un funcționar regional de rangul doi sau trei”, scrie liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

Sandu subliniază că în cadrul vizitei „am văzut un Dodon mic, disperat și speriat”.

„Are de ce să fie aşa. Patru ani a tăiat frunze la câini, s-a gândit numai cum să se căpătuiască pe seama poporului, sărăcindu-l și mai mult. Acum, când vine timpul să răspundă în faţa cetăţenilor, este gata să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obţine un nou mandat. Un mandat care i-ar garanta nu doar puterea, ci mai ales libertatea”, menționează Sandu.

Aceasta mai susține că la toamnă R. Moldova trebuie să-și aleagă un președinte „bun, onest și puternic”.

Amintim că Igor Dodon a întreprins o vizită la Moscova, în cadrul căreia nu a reușit să aibă o întrevedere cu Vladimir Putin. Acesta s-a văzut ieri cu reprezentantul lui Putin pentru R. Moldova, Dmitrii Kozak. Analiștii politici susțin că Dodon s-a dus la Moscova, pentru a cere ajutor la alegerile prezidențiale din toamnă.