Deputații PPDA și PAS, Chiril Moțpan și Sergiu Litvinenco bat alarma cu privire la vânzarea sanatoriului Moldova din Truscoveţ, Ucraina. Deputații spune că bunul aflat în proprietatea Republicii Moldova ar fi fost scos la vânzare, în condiţii neclare.

Chiril Moţpan a cerut Guvernului să ofere şi alte informaţii:

• Ce bunuri imobile deţine Republica Moldova în afara teritoriului Republicii Moldova?
• Unde sunt situate bunurile imobile deţinute de Republica Moldova în afara teritoriului Republicii Moldova?
• Ce statut au bunurile imobile deţinute de Republica Moldova în străinătate? Sunt folosite de corpurile diplomatice, sunt transmise în locaţiune? Constituie obiectul unor litigii?
• Ce cheltuieli sunt suportate de Republica Moldova pentru întreţinerea fiecărui bun imobil în parte?
• Care din ele sunt scoase la vânzare? Care este temeiul scoaterii la vânzare? Ce bunuri au fost vândute în ultimii 5 ani?

Litvinenco scrie pe oagina sa de Facebook că asupra sanatoriului ”Moldova” din Truskaveț s-ar comite un atac raider

„Am primit recent o adresare a medicului-șef al sanatoriului ”Moldova” din or.Truskaveț, Ucraina, dl Babeliuc. Din ea rezultă că această proprietate a Statului Republica Moldova din Ucraina este supusă unui atac raider, în scopul preluării. Sanatoriul “Moldova”, între altele, este unul dintre cele mai populare în stațiunea Truscaveț. Din complex face parte și unul dintre cele mai bune centre SPA din Ucraina. În infrastructura lui există și un solariu în aer liber, sală de cinema și de conferințe. Sanatoriul este amplasat la trei minute distanță de încăperea centrală cu ape minerale din Truscaveț. Cu alte cuvinte, clădirea reconstruită cu 12 etaje a pensiunii este un obiect care valorează milioane”, scrie deputatul PAS.