Diaspora R.Moldova din Marea Britanie și Irlanda solicită majorarea numărului de secții de votare pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020. Astfel, moldovenii aflați în Regatul Unit cer autorităților șapte secții (în loc de 4 câte au fost la parlamentare din 2019), iar cei din Irlanda – 3 secții (în loc de 2 câte au fost la scrutinul republican precedent).

În solicitarea adresată Comisiei Electorale Centrale, moldovenii din Marea Britanie propun deschiderea a 3 secții de votare în Londra, și câte una în Edinburgh, Birmingham, Northamton și Manchester.

În ce privește Irlanda, se propune deschiderea a 2 secții de votare în Dublin și una în Limerick.

De precizat că la scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019, autoritățile au deschis 4 secții în Marea Britanie (2 în Londra și câte una în Manchester și Northampton) și 2 în Irlanda (Dublin și Tralee).

Amintim că anterior și diaspora din Italia și America de Nord a solicitat majorarea numărului de secții de votare în cadrul scrutinului din 1 noiembrie.

Detalii: DOC // Las Vegas-ul ar putea vota la prezidențialele din 1 noiembrie. Câte secții de votare cere diaspora din America de Nord

Detalii: Prezidențiale 2020 // Diaspora moldovenească din Italia cere până la 60 secții de votare