Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva acțiunilor lui Igor Dodon care și-a permis să-l numească pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, drept „președintele Transnistriei”. Potrivit politicianului, astfel de acțiuni sunt imorale și anticonstituționale.

Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țără și un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constituție este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, a menționat Năstase.

Potrivit lui, președintele Republicii Moldova trebuie să fie, conform art. 77 din Constituție, garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale, „nu un trădător ordinar de țară”.

Detalii: VIDEO //Ca de la egal la egal. Dodon i se adresează lui Krasnoselski: „președintele Transnistriei”