Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, vine cu o reacție la ultimele numiri în sistemul judecătoresc. Potrivit ambasadorului, astăzi, oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire.

Înțeleg foarte bine că astăzi oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire. Speranțele că poate există o schimbare în sistemul de justiție al Republicii Moldova depind de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția în Moldova să servească intereselor particulare, să anuleze alegerile etc. Văzându-i că se întorc, apar îndoieli cu privire la sinceritatea cuvintelor despre reforma sistemului de justiție. Este necesară o adevărată reformă a justiției”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Amintim că CSM l-a propus pe judecătorul Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Clima a fost președintele completului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care în 2018 a dispus anularea alegerilor din capitală când victoria a fost obținută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Detalii: Vladislav Clima, noul președinte al Curții de Apel Chișinău