Ziua Independenței și Ziua Limbii Române nu vor fi sărbătorite în acest an în Chișinău din cauza pandemiei COVID-19. Anunțul a fost în această dimineață de premierul Ion Chicu, după ședința cu conducerea de vârf a R. Moldova.

„Anul acesta nu vom putea desfășura acele evenimente frumoase cu prezența publicului. Vor fi mai multe evenimente culturale, dar televizate. Nu vom putea organiza evenimente cu prezența oamenilor. Aceasta se referă și la premiul national, va fi o ceremonie foarte restrânsă la care vor fi premiați câștigătorii din acest an”, a declarat Ion Chicu.

ssssssssssssssssssTotodată, Chicu a anunțat că, mai multe restricții care au fost pe perioada stării de urgență în R. Moldova ar putea fi reintroduse dacă cetățenii nu vor da dovadă de responsabilitate față de respectarea regulilor pentru a nu răspândi virusul COVID-19. 

Amintim că, starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la 31 august, din cauza evoluției negative a pandemiei COVID-19 pe plan regional și global.

Detalii: Starea de urgență în sănătate publică, extinsă până la 31 august