Președintele PAS și fostul premier, Maia Sandu, anunță că în această campanie prezidențială ea va merge nu ca un candidat anti-rus, ci un candidat anti-corupție și candidat al oamenilor cinstiți. Potrivit fostului șef al Executivului, ea dorește să reprezinte „oamenii cinstiți”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la RTR-Moldova.

În această campanie nu merg ca un candidat anti-rus, merg ca un candidat anti-corupție și candidatul oamenilor cinstiți. Vreau să reprezint oamenii cinstiți”, a declarat ea.

Întrebată de moderator de ce nu a vizitat capitala Rusiei în perioada mandatului său de premier, liderul PAS a declarat că astfel de decizie au adoptat autoritățile ruse, care cu o lună înainte de demitere a Guvernului au cunoscut care vor fi urmările.

De ce nu am fost la Moscova? Invitația a fost. A fost și o înțelegere că vin la Moscova la data de 8 octombrie 2019. Cu câteva zile înainte domnul ambasador (Oleg Vasnețov – nota red.) l-a contactat le domnul ministru (Nicu Popescu – nota red.) și l-a anunțat că nu o pot primi pe doamna Sandu. „Vă vom anunța o dată ulterioară”. Ulterior, noi am solicitat informații care ar fi acea dată, însă nimeni nu ne-a răspuns... Putem doar presupune că la Moscova au știut de faptul că Guvernul nu se va menține o perioadă îndelungată, de aceea nu au dorit să numească o altp dată pentru întrevedere”, a declarat ea.

Amintim că Guvernul Sandu a fost demis la data de 12 noiembrie 2019.