Deputatul PSRM Gaik Vartanean și consilierul lui Igor Dodon, Ernest Vardanean, se fac vinovați de incidentul din această dimineață la Ambasada Armeniei din Chișinău unde mai multe persoane de etnie armeană și azeră s-au luat la bătaie. De această părere este Ambasadorului Azerbaidjanului în R.Moldova, Gudsi Osmanov.

Considerăm că vinovați în această provocare sunt doi oameni de etnie armeană. Unul este deputatul Parlamentului R.Moldova, iar altul – consilierul președintelui R.Moldova. Este vorba de Gaik Vartanean și Ernest Vardanean”, a declarat diplomatul.

Potrivit lui Osmanov, cei doi, care reprezintă autoritățile de la Chișinău, trebuie să aibă grijă de bunăstarea cetățenilor R.Moldova, dar nu să apere interesele Armeniei care a ocupat teritoriile străine.

La fel, susține ambasadorul azer, prin acțiunile lor, Vartanean și Vardanean încearcă să aducă conflictul existent dintre Azerbaidjan și Armenia pe teritoriul R.Moldova.

Amintim că reprezentanții comunităților azere și armene din R. Moldova s-au luat la bătaie chiar în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău. Acesta urma să fie un „marș pașnic în semn de protest împotriva provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană, precum și în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan”.

Detalii: VIDEO // (UPDATE) Bătaie la un protest în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău