Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, l-a decorat cu medalia „Pentru salvarea vieților” pe Igor Ceaika, un om de afaceri din Rusia care este și partenerul lui Alexandru Dodon, fratele președintelui moldovean Igor Dodon.

Potrivit site-ului pretinsei președinții de la Tiraspol, medalia a fost decernată pentru „aportul considerabil în salvarea vieților omenești și contribuția materială în lupta cu infecția coronavirus.

Printre cei cărora li s-a decernat această medalie este și proprietarul holdingului „Sheriff”, Viktor Gușan, dar și alți șefi de întreprinderi din regiunea separatistă.  

Curios este faptul că la scurt timp de la plasarea anunțului pe site-ul liderului separatist, acesta a fost șters. Linkul spre anunț dă eroare. 

Amintim că, Alexandru Dodon, fratele președintelui moldovean, Igor Dodon, este acționar în compania ce aparține omului de afaceri rus Igor Ceaika „Arhplay Development”. Potrivit datelor Registrului unic de stat al persoanelor juridice din Rusia, Alexandru Dodon deține un pachet de 15% din acțiunile companiei.

DETALII: Fratele lui Igor Dodon a devenit acționar în compania afaceristului rus, Igor Ceaika

Igor Ceaika, fiul Procurorului General al Federației Ruse Iurie Ceaika, este membrul organizației obștești „Delovaia Rossia” și reprezentant al acestei organizații în Republica Moldova și Transnistria. La fel, este de menționat că Ceaika are afaceri în domeniul criptovalutei în Transnistria.