Reprezentanții comunităților azere și armene din R. Moldova s-au luat la bătaie chiar în fața Ambasadei Armeniei din Chișinău. Acesta urma să fie un „marș pașnic în semn de protest împotriva provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană, precum și în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan”. Organizatorul evenimentului este Congresul Azerilor din Republica Moldova (CAM).

Acțiunea a început la ora 10.00, Ambasada Azerbaidjanului din Republica Moldova, în sprijinul armatei și guvernului din Azerbaidjan. Apoi participanții la procesiune s-au deplasat pe traseu către Ambasada Armeniei, unde urma să aibă loc un pichet pașnic, în semn de protest împotriva „provocării Armeniei de la granița Azerbaidjanului”, de asemenea împotriva „politicii agresive și ocupaționale a Armeniei”. 

Însă, odată ce au ajuns la fața locului, aceștia au fost întâmpinați de un grup de armeni. După mai multe acuzații reciproce, cele două grupuri s-au luat la bătaie.

Menționăm că, începând cu 12 iulie, unități ale forțelor armate din Armenia, încălcând în mod grav încetarea focului la regiunea frontierei de stat azero-armeană din regiunea Tovuz, au tras asupra pozițiilor azere din instalațiile de artilerie. Ca urmare a contramăsurilor luate de Armata Azerbaidjană, ofensiva Armatei Armene a fost suspendată.

Conflictul dintre cele două țări sud-caucaziene a apărut în 1988 din cauza revendicărilor teritoriale ale Armeniei față de Azerbaidjan. Nagorno-Karabakh și șapte regiuni învecinate - 20 la sută din teritoriul Azerbaidjanului - se află sub ocupația forțelor armate armene.

Cele patru rezoluții ale ONU adoptate de Consiliul de Securitate al ONU 822, 853, 874 și 884, care necesită retragerea completă și necondiționată a trupelor armene de pe teritoriile ocupate din Azerbaidjan, încă nu sunt puse în aplicare de Armenia.

De precizat că astfel de conflicte au loc în mai multe state ale lumii. Motivul - conflictul armat iscat săptămâna trecută între cele două țări.

Detalii: NO COMMENT (VIDEO) // Azerii și armenii și-au împărțit pumni pe o stradă din Londra