Dacă e atât de promițătoare inițiativa cu tichetele de masă, le propun deputaților să înceapă cu ei. Declarația aparține liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Într-o postare pe Facebook, ea a scris că inițiativa propusă de președintele Parlamentului, Andrian Candu, ridică mai multe semne de întrebare, iar lumea se întreabă „ce ascund de data aceasta deputații PD-ului”.

Aflăm că guvernarea, fiind preocupată de soarta poporului, a decis să-l ajute, oferindu-le oamenilor... tichete de masă. Proiectul de lege a ridicat mai multe semne de întrebare, lumea întrebând-se ce scheme ascund de data aceasta deputații PD-ului. Dacă e atât de promițătoare inițiativa cu tichetele de masă, le propun deputaților să înceapă cu ei. Să-şi ia suplimentele grase în formă de tichete în valoare de 45 de lei şi să mănânce la una din cantinele sociale. Asta i-ar ajuta să se apropie de popor mai mult decât schimbarea sistemului electoral!”, a menționat Sandu.

Potrivit liderului PAS, acest proiect „deschide ușa pentru evaziuni fiscale și este umilitor pentru cetățeni”.

Oamenii au nevoie de salarii mai mari pe care să le cheltuie așa cum vor ei. Iar, pentru asta, guvernarea trebuie să asigure un mediu de afaceri atractiv, care să permită afacerilor să se dezvolte, să devină competitive pentru a putea oferi angajaților salarii mai bune”, a subliniat Sandu.

Amintim că miercuri Andrian Candu a prezentat mediului de afaceri, reprezentanților sindicatelor și patronatelor și instituțiilor de stat vizate proiectul inițiativei legislative cu privire la tichetele de masă.

Potrivit proiectului, tichetele de masă vor putea fi utilizate exclusiv pentru cumpărarea produselor alimentare, la prezentarea buletinului de identitate. Este interzisă folosirea tichetelor de masă pentru procurarea articolelor din tutun și a băuturilor alcoolice. Tichetele vor putea fi utilizate în magazine alimentare, cantine, restaurante sau cafenele. De asemenea, ele nu vor putea fi schimbate pe bani și nu va fi dat rest din valoarea tichetului.