Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va vota demiterea Guvernului Chicu și numirea unui nou Guvern împreună cu grupul parlamentar „Pro Moldova” și Partidul Șor. Declarația a fost făcută de către liderul PDM, Pavel Filip, după ce Maia Sandu a anunțat în această dimineață că PAS semnează moțiunea de cenzură a Platformei DA împotriva Guvernului Chicu.

„PDM este deschis pentru discuții cu PAS, Platforma DA și PSRM. Nu ne vom așeza la dialog cu Pro Moldova și Partidul Șor. Facem apel la partidele de opoziție să lase deoparte interesele personale pentru funcții în Guvern și să vină la masa de dialog cu formațiunile veritabile din Parlament alese de cetățeni. Partidul Democrat poate duce discuții doar cu aceste formațiuni veritabile. Vorbesc de Platforma DA, Partidul PAS și PSRM. Noi nu ne vom așeza la masa de dialog cu cei din Pro Moldova și Partidul Șor”, a declarat Pavel Filip. 

Amintim că, Maia Sandu a anunțat dimineață că PAS va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în speranța că și Partidul Democrat își va revedea poziția și va sprijini moțiunea și numirea unui nou Guvern. La scurt timp, moțiunea de cenzură a fost înregistrată în Parlamentul R. Moldova.