Platforma DA a prezentat textul final al moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu – documentul semnat în această dimineață de parlamentarii formațiunii sus-menționate și expediat în adresa colegilor din PAS.

În motivarea moțiunii se menționează că actualul Executiv a încălcat, pe toată perioada activității sale și în repetate rânduri legislația în vigoare, Constituția Republicii Moldova, subminând suveranitatea și securitatea financiar-economică a țării. La fel, Guvernul a admis violarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, încălcând principiile statului de drept, valorile consfințite în Constituția Republicii Moldova și instrumentele internaționale.

Parlamentarii din Platforma DA atrag atenția la implicarea factorilor de decizie din Guvern la facilitarea activităților infracționale cu țigări prin regiunea Transnistreană și încercarea de a crea o schemă de delapidare a banului public, prin încheierea unui Acord de finanțare cu Federația Rusă.

Pe lângă încălcările constituționale și depășirea vădită a atribuțiilor, Guvernul a eșuat, practic, la toate capitolele de activitate”, se menționează în textul moțiunii.

Detalii: Platforma DA a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: Vrem să semnăm doar cu colegii de la fostul bloc ACUM

Vă prezentăm mai jos textul integral al moțiunii de cenzură, semnat de deputații Platformei DA: