Platforma DA a semnat în această dimineață proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Cei 11 deputați ai formațiunii politice consideră că trebuie să meargă până la capăt, să rămână fermi pe poziții.

„Avem nevoie de 26 de semnături. Noi vrem să semnăm această moțiune doar cu colegii de la fostul bloc ACUM, colegii de la PAS. Împreună avem 27 de semnături. Va semna această moțiune și Octavian Țîcu. Apelul nostru către colegii de la PAS este să vină și să semneze această moțiune până joi (n.r. 16 iulie)”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari. 

Acesta a specificat că, conform procedurii regulamentare moțiunea se depune în plen și nu poate fi examinată mai devreme decât următoarea ședință peste o săptămână. Matematic vorbind, dacă săptămâna aceasta nu va fi anunțată moțiunea, dar va fi anunțată în plen săptămâna viitoare, însă ședința viitoare poate fi ședința de închidere a sesiuneii primăvară-vară, atunci valoarea moțiunii depusă săptămâna viitoare va fi egală cu zero. 

„Acest lucru trebuie să-l înțeleagă colegii noștri de la PAS, să înțeleagă care vor fi consecințele dacă nu semnăm”, a mai adăugat Slusari. 

În același timp, Igor Munteanu a subliniat că moțiunea de cenzură propusă de Platforma DA este un test de maturitate pentru clasa politică, în special pentru opoziție. Potrivit lui, dacă Guvernul Chicu nu va fi schimbat, atunci acesta va organiza alegerile prezidențiale și cele parlamentare. Parlamentarul a îndemnat toți colegii să depășească orgoliile politice și să semneze pentru schimbarea acestui guvern.

Amintim că, Platforma DA a anunțat încă pe 23 aprilie că intenționează să înregistreze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, după ce majoritatea PSRM – PD a ratificat Acordul de împrumut din Federația Rusă, care ar fi în defavoarea cetățenilor R. Moldova. 

Detalii: Platforma DA anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu: Acționează împotriva cetățenilor R.Moldova

Detalii: Platforma DA îndeamnă PAS să susțină moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Detalii: Andrei Năstase: Așteptăm ca PAS să spună „Da” moțiunii de cenzură împotriva guvernului Chicu

Detalii: Platforma DA intenționează să depună săptămâna viitoare moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Detalii: PAS despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: Opțiunea este în picioare. Trebuie să ne asigurăm că avem voturile