Premierul Ion Chicu a comentar sesizarea făcută de reprezentantul Platformei DA, Igor Munteanu, la Curtea Constituționale pe faptul angajării de răspundere pe rectificarea recentă a bugetului, caracterizând-o ca o „acțiune politică ce ar lovi în interesele cetățenilor”.

În replică, Igor Munteanu susține că, înainte ca un premier să vadă paiul din ochiul deputaților ar fi bine să-și vadă bârna din ochii proprii. El a afirmat că Ion Chicu a demonstrat că nu se conduce de interesul public, ci de interesele politice „ale unui cetățean cu numele Igor Dodon, obsedat să câștige un al 2-lea mandat cu prețul sănătății populației și a unor grave derapaje democratice.

„Cât face numai sechestrarea unui deputat la indicațiile liderului PSRM, ori participarea la anularea rezultatelor alegerilor municipale din 2018, toate având costuri enorme sociale și economice pentru cetățenii RM. Situația proastă din economie și sănătatea publică stau ca niște pietre mari de moară de gâtul acestor doi. Aș aminti cu acest prilej cetățeanului Ion Chicu că, potrivit prevederilor Constituției, Parlamentul este autoritatea legislativă supremă în RM, iar Guvernul este răspunzător politic în fața legislativului. Sesizarea făcută de mine în adresa Curții Constituționale este pentru a clarifica sub aspect legal raportul instituțional între Parlament și Guvern în sensul în care există suficiente pârghii constituționale pentru ca puterea executivă (guvernul) să nu abuzeze în relația sa cu cea legislativă (parlamentul) prin depășirea unor limite constituționale. Nimic mai mult, d-le cetățean Chicu, de ce manipulați opinia publică cu minciuni care reflectă o retorică deșucheată, scoasă din jobenul propagandiștilor de campanie electorală? De fapt, știm de ce - însă adevărul vă doare și vă acuză”, susține Igor Munteanu. 

Premierul Ion Chicu a declarat, astăzi, Igor Munteanu, își urmărește doar interesele sale politice în detrimentul intereselor și nevoilor cetățenilor prin contestarea la Curtea Constituțională a legilor asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea.