Platforma DA și PAS își convoacă în această seară organele de conducere a partidelor pentru a examina proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Un anunț în acest sens a fost făcut de către vicespeakerul și liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari.

Textul moțiunii de cenzură este pregătit. Până la sfârșitul zilei așteptăm ultimele sugestii de la Partidul Acțiune și Solidaritate. Vreau să menționez special că noi examinăm depunerea moțiunii semnată de doar cei 26 de deputați Platforma DA – PAS. Este foarte important acest lucru”, a declarat el în cadrul unui briefing de presă.

Alexandru Slusari a menționat că opoziția ar trebui să urgenteze procedura de inițiere a moțiunii împotriva Executivului din cauza că Parlamentul ar putea pleca în timpul apropiat în vacanță.

Seara va avea loc ședința biroului politic al Platformei DA unde, intuesc eu, cel mai probabil va fi luată decizia ca noi mâine să semnăm această moțiune de cenzură. Dar, fracțiunea Platforma DA are 11 mandate. Contăm foarte mult pe sprijinul PAS. Din câte cunoaștem și la ei azi urmează să fie examinată această moțiune în cadrul organului de conducere a formațiunii. Nu vreau să vin cu anumite comentarii, chiar dacă uneori mi se pare că doar Platforma DA dorește demiterea acestei guvernări”, a precizat el.

De menționat că potrivit Regulamentului Parlamentului, actuala sesiune de primăvară-vară a forului suprem urmează să fie închisă nu mai târziu de 31 iulie.