Autoritatea Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către primarul de Hânceşti, Alexandru Botnari, prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său. Edilul califică situația ca fiind absurdă.

Potrivit materialelor cauzei, în ianuarie 2018, primarul ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații. Contractul a fost semnat pentru un termen de 25 de ani, în urma căruia fiul ar urma să achite arenda 10% anual din prețul inițial al terenului de 79400 lei.

„Primarul a admis un conflict de interese, încălcând Legea 133 privind declararea averii și intereselor personale prin faptul că nu a informat ANI, în scris, în termen de 3 zile și nici nu a soluționat conflictul real în care s-a afla”, precizează autoritatea într-un comunicat de presă.

Contactat de IPN, primarul Alexandru Botnari a declarat că e situație absurdă. A făcut contract cu o asociaţie de avocaţi şi așteaptă decizia instanţei de judecată. „Nu m-am ţinut niciodată de funcţie, Invers, m-am dedicat orașului, oamenilor. Pur și simplu e o situație absurdă: nu s-a înstrăinat ceva sau s-a vândut ieftin, sau s-au adus prejudicii bugetului. Invers, vin bani în buget pe un teren pe care nu e făcut nimic acolo, aproape trei ani de zile”, a spus primarul. Edilul a adăugat că decizia nu-i aparține, consiliul a luat-o, dar a greșit când a semnat contractul de arendă a terenului la notar.

Primarul riscă să-și piardă mandatul și să fie lipsit de dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Amintim că, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința fostului deputat, primarului mun.Hâncești, Alexandru Botnari, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său. Potrivit materialelor probatorii din dosar, în ianuarie 2018, alesul local, aflându-se în calitate de primar, ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.

DOC // Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, riscă să fie demis pentru că a admis un conflict de interese cu fiul său