Analistul român Cristian Hrițuc susține că PSRM-ul a ajuns să aibă comportament mafiot, ținând cont de ultimele evenimente legate de deputatul Ștefan Gațcan, în care socialiștii l-au amenințat și l-au forțat pe deputat să nu mai plece din partid.

„PSRM a ajuns să aibă comportament mafiot, a ajuns să sechestreze un deputat, Gațcan, să îl forțeze pe acesta să nu mai plece din partid. După ce l-au plimbat câteva zile, prin Bulgaria după ce i-au amenințat familia, acesta a cedat. PSRM este un partid total nefrecventabil”, scrie analistul român pe pagina sa de Facebook. 

Hrițuc ajunge la concluzia că „un partid cu practici mafiote trebuie îndepărtat”. Potrivit lui, dacă opozțieia s-ar asocia cu un asemenea partid care se află la putere, atunci ar putea dispărea de scena politică.

„După evenimentul ”Gațcan”, după ce PSRM a pus pe tavă Federației Ruse toate instrumentele de putere din Moldova după ce au apărut imagini cu Igor Dodon lund bani în pungă de la Plahotniuc, o asociere a opoziției cu puterea înseamnă dispariția de pe scena politică. Republica Moldova este condusă de un regim mafiot. Cu mafioții nu faci deal, ci îi duci acolo unde le e locul!”, a conchis Hrițuc. 

Amintim că, astăzi a avut loc ședința Parlamentului R. Moldova, la care a fost prezent și deputatul Ștefan Gațcan, asigurând cvorum coaliției PDM-PSRM. Acesta, ceva timp în urmă, a părărsit PSRM și a aderat la „Pro Moldova”. Ulterior asupra acestuia socialiștii au făcut presiuni să renunțe la mandat. Deputatul a dispărut pentru câteva zile, iar astăzi a reapărut la Parlament și a anunțat, pe pagina sa de Fcaebook, că va susține guvernarea alături de PSRM. Totodată, socialiștii au anunțat că acesta și-a retras cerea de demisie din Palrament.